Nieuws - WOW Wensen Op Wielen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws

Nieuws

12-04-2017

WoW bestaat 5 jaar
Stichting Wens op Wielen bestaat 5 jaar. Op 12 april 2012 werden de handtekeningen gezet bij de notaris. De eerste periode werd hard gewerkt aan het goed neerzetten van de stichting en alle formaliteiten die daarbij horen. Op een gegeven moment kwamen de eerste voertuigen: de politiewagen en -motor en later ook de brandweerwagen. Onze droom, een limousine, werd vorig jaar gerealiseerd. Stichting Wens op Wielen heeft inmiddels al vele kinderharten sneller laten kloppen met ons bijzonder vervoer. Op naar de 10 jaar!

11-04-2017

In juni nieuwe vrijwilligersbijeenkomst

WoW heeft er sinds de laatste oproep flink wat vrijwilligers bij. Inmiddels hebben de vrijwilligers die zich voor chauffeur hebben aangemeld een instructiemiddag gehad. Zo leerden zij de voertuigen van WoW goed kennen. Er werd proefgereden in de limousine en de brandweerwagen. In juni komt er een nieuwe vrijwilligersbijeenkomst. De betrokkenen ontvangen hiervoor een uitnodiging.02-08-2016


Limo zorgt voor fraaie entree op Delfsail


Ruim een half miljoen mensen brachten van 29 juni tot en met 3 juli een bezoek aan Delfsail. Nederland liep uit voor de 114,50 meter lange Russische viermaster Kruzenshtern, de imposante Oosterschelde met haar stijlvolle interieur en de Poolse barkentijn STS Poggoria. Iedereen wilde een glimp opvangen van deze overdaad aan maritieme historie. Dankzij Wens op Wielen konden tien gezinnen voor wie het bezoeken van dit evenement niet zo vanzelfsprekend is ook genieten van Delfsail. Ze werden gebracht in de witte WoW-limousine. Wat een entree!01-08-2016


Help mee en word lid van de Club van 50


De Club van 50 bestaat uit mensen die Wens op Wielen een warm hart toedragen. De leden hiervan maakten in de beginfase van WoW 50 euro over en legden daarmee de financiële basis voor wat WoW nu is. Inmiddels is er veel gebeurd en hebben we al veel gezinnen kunnen verrassen met een rit in onze voertuigen. En dat willen we natuurlijk blijven doen. Wil je ook meehelpen? Word dan lid van de Club van 50 en doneer 50 euro. Klik hier voor de donateursbon.
28-04-2016


WoW-limo valt in de smaak


ALMERE - Wat zijn we blij met onze nieuwste aanwinst: de WoW-limo. Inmiddels is de limousine al zo'n vijftien keer ingezet. Op de Super Opkikkerdagen gaven we gezinnen van Stichting Droomdag en Stichting Opkikker de rit van hun leven. Een rit waarbij alles draait om het moment. Waarbij je je even miljonair waant en je de hectiek van het normale leven vergeet. De reacties waren hartverwarmend. En daar doen we het voor!
06-02-2016


Zevenduizend koude kilometers voor Almeerse stichting Wens op Wielen


ALMERE – Met hun witte pick-up trotseerden Ed Postma en Jelle Hagen eind januari de Scandinavische vrieskou. Ze deden mee aan Navigate North, een wedstrijd voor het goede doel waarbij de deelnemende teams 7000 koude kilometers in een week afleggen. Postma en Hagen reden de tocht voor Wens op Wielen. Ze haalden daarmee bijna 2000 euro op de Almeerse stichting.
Wens op Wielen laat met ritten in hun bijzondere voertuigen kinderwensen uitkomen. Voor Postma en Hagen was deelname aan Navigate North een langgekoesterde wens die in vervulling ging.
Zaterdag 23 januari werden de teams om 9.00 uur verwacht in Hazerswoude-dorp. Na een korte technische keuring en rijdersbriefing werd Team L.e.O van Postma en Hagen ‘weggeschoten’ door Dakarrijder Fried van der Laar.
De eerste deeletappe ging naar het Deens Kopenhagen, de tweede naar Hamar. ‘De derde en vierde deeletappes werden door gevaarlijk wegdek (black ice) afgelast en wij werden rechtstreeks naar Trondheim , de finishplaats van de eerste dag-etappe, gestuurd. Daar kwamen we om 14.00 uur aan op zondagmiddag’, zegt Postma.
‘Na de eerste dag bleken we stijf onderaan het klassement te staan’, zegt Postma, met enige zelfspot. ‘We hadden de reglementen wat beter door kunnen lezen. In de bar kregen we ’s avonds wat tips van onze concurrenten. Daarna ging het een stuk beter. Donderdag stonden we in de top tien. Daarna hebben we soms het maken van foto’s, genieten van de omgeving en de nachtrust verkozen boven het binnenslepen van extra punten. Uiteindelijk zijn we dertiende geworden’, aldus Postma.
Punten konden verdiend worden met het bereiken van bonuslocaties, het rijden van de ‘ideale tijd’ en het rijden van de kortste afstand.
Postma: ‘Steeds wanneer wij op een etappeplaats aankwamen, kregen we de nieuwe coördinaten per sms van de backoffice doorgestuurd. We werden permanent gevolgd via een ingebouwd track and trace apparaat in de auto. De tweede dag ging via 3 deeletappes naar Lulea in Zweden, waar we de volgende dag een ‘fundag’ hebben beleefd. Sneeuwscooter rijden en ijsrijden met eigen auto. Dit was erg leuk. De derde dag ging richting Tromso, de vierde via Narvik weer terug naar Zweden. De laatste afsluitende dag was een monsteretappe van 2.700 km in eerste instantie naar Brummen en de finishontvangst was weer in Hazerswoude dorp, waar de voorzitter van Wens op Wielen ons stond op te wachten.’
Postma en Hagen genieten nog steeds na van de enerverende tocht. Postma: ‘Het was een groot avontuur. Onderweg hebben we rendieren en elanden kunnen bewonderen, nieuwe vrienden gemaakt en bijna 8.000 km gereden, waarvan een groot deel door een dikke laag sneeuw.’

Lees hier het artikel in dichtbij.

05-09-2015


WoW-voertuigen vallen in de smaak


Of het nu de imposante brandweerwagen, de stoere politiewagen of de blitse politiemotor is, de voertuigen van WoW spreken tot de verbeelding. Tijdens de Superopkikkerdagen op De Eemhof loeien onze sirenes regelmatig.
De voertuigen van WoW worden vaak uitgeleend aan Stichting Opkikker, die wij graag helpen om kinderwensen te laten uitkomen. Want wie droomt er nu niet van een rit in een echte politieauto? En met gillende sirenes een boef vangen. Prachtig toch? De helden van WoW doen het. Ze herstellen de openbare orde net zo gemakkelijk als dat ze een brand blussen. Met een politiepet of bandweeruniform verandert de wereld plotseling. Ineens spelen ze de hoofdrol in hun eigen film. De trots, het plezier en de herinnering aan dit soort momenten zijn onbetaalbaar. De foto’s van al dit plezier zijn overigens gemaakt door Margo van de Geer. Onze dank daarvoor.
03-11-2014

Volle bak bij WoW-bowlingtoernooi

Wens op Wielen organiseerde maandag een bowlingtoernooi in Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. De opkomst was groot en alle banen waren in gebruik.

Uiteindelijk sleepte Team BBB de grote beker in de wacht. Een welverdiende overwinning. Voor, tijdens en na het toernooi konden de deelnemers het wagenpark van WoW bewonderen: de politiewagen, de politiemotor en de brandweerwagen, wat onze meest recente aanwinst is. Naast de WoW-voertuigen stond ook onze grootste wens geparkeerd, een langgerekte limousine. De chique wagen werd voorgereden door Limo Rental uit Zwolle. Dit bedrijf stelde tevens de hoofdprijs van de WoW-loterij beschikbaar. Zo werd Marja de gelukkige winnares van een rit in de limousine op een moment naar keuze. ,,Misschien ga ik er wel boodschappen mee doen”, grapte de winnares.

De gezellige avond leverde een bedrag van 1.342 euro op. Daarmee zijn we weer een stap dichter bij de aanschaf van een limo waarmee we ernstig of langdurig ziekte kinderen en hun gezin kunnen verrassen met de rit van hun leven.  

Onze dank gaat uit naar Center Parcs De Eemhof, die de banen beschikbaar stelde, Limo Rental voor het beschikbaar stellen van de limousine en Van Delden Limousines voor het beschikbaar stellen van de wisselbeker.
18-09-2014

Jeugdbrandweer Scherpenzeel draagt brandweerauto over

Tijdens een feestelijke bijeenkomst van de Jeugdbrandweer in Scherpenzeel werd Wens op Wielen donderdag 18 september verrast met een prachtige brandweerauto. Het voertuig is voorzien van alle toeters en bellen en kan door WoW worden gebruikt om haar doelstellingen te realiseren.

Na een demonstratie van de auto heeft Ed Postma, namens de stichting, de sleutel in ontvangst genomen. Een bijzondere toevoeging aan ons wagenpark waar wij de Jeugdbrandweer Scherpenzeel enorm voor willen bedanken!

Stichting Wens op Wielen is overigens nog steeds op zoek naar stallingsmogelijkheden voor vier voertuigen. Je kunt hiervoor contact opnemen via info@stichtingwensopwielen.nl.


13-02-2014


Leo Club schenkt 1.500 euro aan WoW

De Leo Club Ultrajectum Utrecht organiseerde op 13 februari een bowlingtoernooi. De opbrengst van 1.500 euro is overhandigd aan Ruud Sliphorst, voorzitter van Stichting Wens op Wielen.

Het bestuur van WoW is de Leo Club zeer dankbaar voor deze bijdrage.


16-11-2013

WoW toont voertuigen aan donateurs

Wens op Wielen (WoW) ontving zaterdag haar eerste donateurs, de Club van 50. De Almeerse stichting verwerft en beheert opvallende voertuigen en zet deze in voor het vervoer van ernstig en langdurig zieke kinderen. De donateurs konden afgelopen weekeinde met eigen ogen zien hoeveel plezier kinderen kunnen hebben met de wielen van WoW.

Stichting Wens op Wielen heeft inmiddels een politiewagen en een politiemotor. De voertuigen worden regelmatig ingezet voor de Super Opkikkerdagen van Stichting Opkikker. Deze dagen worden gehouden op Center Parcs de Eemhof.

Het bestuur van de Almeerse stichting werkt ondertussen hard aan de volgende stap: een limousine. Een ritje in een limousine is een wens van vele kinderen. WoW is vastberaden om deze wens voor een groot aantal kinderen in vervulling te laten gaan. Het verwerven van dit langgerekte voertuig is een doel dat bijna is behaald. De donateurs kregen zaterdag alvast een voorproefje.
Zij mochten een ritje maken en waanden zich even in glamourland.07-06-2013

Kom bij de Club van 50 en rij mee!
Een ritje maken in onze politieauto of achterop de politiemotor? Dat kan!

Sinds april beschikken wij over een stoere en opvallende politieauto en politiemotor. Om daadwerkelijk te kunnen starten met het vervoeren van kinderen moeten we natuurlijk eerst de voertuigen verzekeren en voltanken. Als 50 mensen eenmalig een bedrag van 50 euro doneren, dan kan de motor worden gestart. En we zijn aardig op weg.

Wil jij toetreden tot de Club van 50? Doe dan een donatie van 50 euro op rekeningnummer 36.51.66.235 t.n.v. Stichting Wens op Wielen o.v.v. ‘Club van 50’. Stuur voor meer informatie een mail naar info@stichtingwensopwielen.nl.

Met hulp van de Club van 50 kunnen de wielen van WoW gaan draaien. We bezorgen langdurig zieke kinderen daarmee een onvergetelijke dag. Om onze dankbaarheid te tonen en te laten zien waar WoW zich voor inzet, nodigen we kort na het bereiken van de 50 leden uit voor een ritje in onze politieauto. Een ritje achterop de motor kan natuurlijk ook.
Als de wielen van WoW rijden, dan rij jij mee! Dus doe mee en sluit je aan bij de Club van 50.

Wees er wel snel bij, want we zijn al over de helft.
19-04-2013

Wagenpark WoW krijgt vorm

Op de Superopkikkerdag op de Eemhof werden vrijdag 19 april 2013 de eerste voertuigen van Stichting Wens op Wielen gepresenteerd. Eerlijk is eerlijk, bij het binnenrijden van de prachtige politieauto èn politiemotor, hadden we allemaal even ons eigen WoW-moment. Dankzij politie Noord-Holland Noord, politie Haaglanden en Huismans Service Center hopen wij binnenkort heel veel kinderen een onvergetelijk WoW-moment te kunnen geven.


27-10-2012

De eerste sponsor verzoeken zijn de deur uit!Geachte,

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: Stichting Wens op Wielen is een stichting die afgelopen april is opgericht. Deze stichting bestaat volledig uit vrijwilligers en heeft als doel: het bieden van ontspanning aan kinderen en het daarmee verbonden gezin middels het beschikbaar stellen van “ bijzonder” vervoer. Na een half jaar voorbereiding zijn inmiddels alle formaliteiten afgehandeld (ANBI status, statuten, KvK, deponeren naam, vormen van een bestuur enz.) en zijn wij klaar om naar buiten te treden.

Een langdurig en of ernstig ziek kind of ouder brengt enorme spanning met zich mee. Elk lichtpuntje is er één. En dat is precies wat Wens Op Wielen gaat aanbieden. Kinderen en mooie auto’s gaan goed samen. Menig kinderhart gaat sneller kloppen bij het zien van een langgerekte limousine of blitse sportwagen.

Stichting Wens Op Wielen is geheel afhankelijk van particulier initiatief. Wij richten ons in de eerste instantie op de aanschaf van een representatieve limousine. Wij verwachten voor aanschaf en exploitatie rond de € 40.000 nodig te hebben. Voor de stalling is inmiddels een toezegging binnen en chauffeurs hebben zich al aangemeld op vrijwillige basis.

De gezinnen die in aanmerking komen voor “ de rit van hun leven” worden onder andere bereikt door het aanbieden van de auto (‘s) aan andere stichtingen die dromen waarmaken (Stichting Opkikker, Stichting Droomdag e.a.). Wij ondersteunen hiermee deze stichtingen en stellen hen in staat om hun goede werk nog beter en frequenter te kunnen voortzetten. Aanmeldingen die bij stichting Wens Op Wielen binnenkomen worden zorgvuldig beoordeeld door het bestuur. Dit kunnen bijvoorbeeld ritten zijn naar het ziekenhuis, familie of gewoon “ door de buurt”. Eventuele tegenprestaties voor onze sponsoren zijn bespreekbaar. Uw naamsvermelding op onze website, in foldermateriaal e.d. is mogelijk al weten wij dat dit niet opweegt tegen de gulle lach van een gezin die mede namens u afleiding geboden krijgt op een moment dat dit zeer welkom is.

Het moment is eindig, maar de herinnering is blijvend. Wij zouden het fantastisch vinden als u ons wilt helpen om onze ambities waar te maken en hopen dan ook op uw financiële steun. Uiteraard zijn wij indien u nadere informatie wilt beschikbaar voor een persoonlijke toelichting of bereikbaar op
06-54375737. Wij wachten in spanning op uw reactie!

Met vriendelijke groet,

Ruud Sliphorst
voorzitter
27-10-2012


WoW is online

Dankzij onze website-bouwer Wesley Fontijn is Stichting Wens op Wielen online. Na het ontvangen van alle kopij en instructies ging Wesley aan de slag. Al heel snel had hij het prototype van de site rond. Hier zien jullie het voorlopige eindresultaat. Voorlopig, omdat de site nooit af is en ontwikkelingen blijven doorgaan. Wij zijn Wesley in ieder geval erg dankbaar voor zijn inspanningen.
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu